Laxspett med bulgur

Laxspett med bulgur
Foto: TV4

Risotto i alla ära, men en “otto” går också att laga av exempelvis bulgur. Den blir ett spännande tillbehör till många rätter. En mild pestosås bryter av fint.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lax
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 msk sesamfrön
  • Bulgur:
  • 4 dl bulgur
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk hackad purjolök
  • 0,5 zucchini
  • 0,5 paprika
  • salt och malen svarteppar
  • Pestosås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pesto

Gör så här

  1. Pestosås: rör samman crème fraiche och pesto. Låt såsen stå svalt till servering. Eventuellt Bulgur: Ansa och finhacka purjolöken och skär zucchini och paprika i tärningar. Fräs purjo och bulgurgryn i olja i en djup, vid kastrull. Häll på 4 dl buljong och koka på svag värme under ständig omrörning. Tillsätt mer buljong då och då. När grynen kokat mjuka är de klara. Avsluta med att vända ner zucchini och paprika och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  2. Laxspett: Skär fisken i bitar och trä upp på spett. Pensla med olja och krydda med salt och citronpeppar, strö över sesamfrön. Grilla spetten i grillpanna tills de fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept