Laxsnurror med wasabi på rågbröd

Laxsnurror med wasabi på rågbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Laxsnurror med wasabi på rågbröd

Av: Anders Lindén

Från: Forma Kroppen

7 ingredienser

1h 15 min

Smakrika små rullar med lax och wasabi ser både fina ut och smakar gott på skivor av mörkt rågbröd.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor rågbröd
  • 200 g färsk lax i tunna skivor
  • 200 g kvarg
  • 1 msk wasabi
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär varje brödskiva i fyra delar.
  2. Lägg ut laxskivorna tätt på plastfolie. Blanda kesella och wasabi, salta och peppra.
  3. Bred på röran på laxen och strö över gräslök.
  4. Rulla ihop laxen hårt till en rulle och lägg den i frysen cirka 1 timme, så att den blir lätt att skära.
  5. Skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på bröden.