Laxschnitzel med purjolök

Laxschnitzel med purjolök
Foto: TV4

Vill du servera något riktigt snabblagat – satsa på fisk! Stora, tunna skivor av lax kokar snabbt och smakar gott med strimlad purjolök till.

22 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé i tunna skivor
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl fiskbuljong
  • 1 purjolök
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Till servering:

  • kokt potatis
  • dill och citron

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint, lägg den i bottnen på en kastrull och krydda med salt. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på lökbädden. Slå på vitt vin och fiskbuljong så att det täcker och sjud under lock i ca 10 minuter. Lyft upp fisken med en hålslev och håll varm.
  2. Dela purjon i 10 cm långa bitar. Ta den avskurna biten och skär längs med i 5 mm tjocka strimlor. Skölj noga. Fräs purjolöksstrimlorna i smör tills de blivit mjuka, krydda med lite salt och peppar.
  3. Servera laxskivorna på en bädd av purjolök och med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept