Laxschnitzel med purjolök

Laxschnitzel med purjolök
Foto: TV4

Vill du servera något riktigt snabblagat – satsa på fisk! Stora, tunna skivor av lax kokar snabbt och smakar gott med strimlad purjolök till.

22 februari 2010
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé i tunna skivor
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl fiskbuljong
  • 1 purjolök
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Till servering:

  • kokt potatis
  • dill och citron

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint, lägg den i bottnen på en kastrull och krydda med salt. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på lökbädden. Slå på vitt vin och fiskbuljong så att det täcker och sjud under lock i ca 10 minuter. Lyft upp fisken med en hålslev och håll varm.
  2. Dela purjon i 10 cm långa bitar. Ta den avskurna biten och skär längs med i 5 mm tjocka strimlor. Skölj noga. Fräs purjolöksstrimlorna i smör tills de blivit mjuka, krydda med lite salt och peppar.
  3. Servera laxskivorna på en bädd av purjolök och med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept