Laxsashimi med chili- och sojadressing

20 m
4
Laxsashimi med chili- och sojadressing
Foto: TV4
Från Mitt kök

Enkel förrätt med salmalax och sojadressing toppad med gurka, rädisor och groddar.

30 april 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 400 g salmalax
  • 2 dl japansk soja
  • 1 röd chili
  • 1 lime, saft och skal av
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk ingefära
  • 10 cm gurka skalad
  • 10 rädisor
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 1 ask alfalfagroddar
  • ev 50 g laxrom

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg på ett stort serveringsfat.
  2. Blanda soja, sesamolja, finhackad ingefära, finskuren chili, rivet limeskal och limesaft till en dressing. Skeda dressingen över laxen och låt stå en stund.
  3. Hyvla rädisorna tunt, använd gärna en mandolin för riktigt fina skivor. Låt rädisorna vila i kallt vatten.
  4. Skala och tärna gurka.
  5. Strö tärnad gurka, rädisor och alfalfagroddar över laxen. Toppa med färskriven pepparrot och smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept