Laxsallad till många

Laxsallad till många
Foto: TV4

En sallad med nystekta laxbitar passar bra att servera på sommarbuffén. Receptet är för fyra, på bilden har vi dubblerat receptet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 hårdkokta ägg
  • 12 nykokta, kalla potatisar
  • 300 g lax, färsk eller gravad
  • 1-2 sallatshuvuden
  • 1 röd lök
  • små tomater
  • 2 msk ljus vinäger
  • 6 msk neutral olja
  • 1-2 msk svensk senap
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Rör samman socker, senap och vinäger. Vispa ner oljan droppvis och smaka av med salt och peppar.
  2. Arrangera sallat, äggklyftor, tomater i bitar, potatis i skivor eller bitar samt rödlök i tunna skivor på ett stort fat.
  3. Dela laxen i lagom stora bitar och halstra dem snabbt i het panna precis före servering. Lägg upp laxen, krydda noga med salt och peppar. Skeda såsen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept