Laxros

Laxros
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxros

12 ingredienser

Lax och skaldjur är alltid populärt som förrätt. Denna eleganta ros av rökt lax fylld med räkor och champinjoner är faktiskt riktig smalmat, trots att den serveras med dressing. Värt att tänka på om du eller dina gäster behöver räkna kalorierna.

Ingredienser

portioner
  • 120 g rökt lax, i tunna skivor
  • 100 g skalade räkor
  • 25 g champinjoner, hackade
  • sallad, strimlad
  • 1 citron
  • 0,25 gurka
  • 1 tomat
  • 100 g lättmajonnäs
  • 0,5 dl lättfil
  • 1 dl chilisås
  • 2 cl torr sherry
  • peppar (eller pepparmix)

Gör så här

  1. Vispa ihop majonnäs, lättfil, chilisås och sherry till dressingen. Krydda med peppar.
  2. Lägg den strimlade sallaten på 4 tallrikar. Sno laxskivorna, en efter en, runt fingret till en ros. Placera dem på salladsbädden.
  3. Fyll laxrosorna med räkorna och de hackade champinjonerna. Häll dressingen över. Garnera tallrikarna med skivor av gurka, citron och tomatklyftor före serveringen.