Laxros

Laxros
Foto: TV4

Lax och skaldjur är alltid populärt som förrätt. Denna eleganta ros av rökt lax fylld med räkor och champinjoner är faktiskt riktig smalmat, trots att den serveras med dressing. Värt att tänka på om du eller dina gäster behöver räkna kalorierna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 120 g rökt lax i tunna skivor
  • 100 g skalade räkor
  • 25 g hackade champinjoner
  • strimlad sallad
  • 1 citron
  • 0,25 slanggurka
  • 1 tomat
  • 100 g lättmajonnäs
  • 0,5 dl lättfil
  • 1 dl chilisås
  • 2 cl torr sherry
  • peppar eller pepparmix

Gör så här

  1. Vispa ihop majonnäs, lättfil, chilisås och sherry till dressingen. Krydda med peppar.
  2. Lägg den strimlade sallaten på 4 tallrikar. Sno laxskivorna, en efter en, runt fingret till en ros. Placera dem på salladsbädden.
  3. Fyll laxrosorna med räkorna och de hackade champinjonerna. Häll dressingen över. Garnera tallrikarna med skivor av gurka, citron och tomatklyftor före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept