För att få riktigt tunna skivor av grönsakerna använde vi en rotfruktsskalare.
Ingredienser
4 port linguine
1 zucchini
2 morötter
1 gul lök
1 limefrukt
Laxqueneller:
400 g laxfilé
1 ägg
0,5 krm vitpeppar
0,5 krm salt
1 dl sesamfrön
Gör så här
Laxqueneller: Tärna laxen. Mixa lax, ägg och grädde i matberedare. Krydda med salt och peppar. Forma till runda bullar, rulla i sesamfrö och sjud i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
Skala morötterna och skär i tunna skivor med en rotfruktsskalare. Skiva zucchinin på samma sätt. Skala och strimla löken. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
Koka linguinen enligt anvisningen på paketet. Servera pastan med grönsaker och queneller. Skär limen i klyftor och servera till.