Laxqueneller med pasta

Laxqueneller med pasta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxqueneller med pasta

10 ingredienser

För att få riktigt tunna skivor av grönsakerna använde vi en rotfruktsskalare.

Ingredienser

portioner
  • 4 port linguine
  • 1 zucchini
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 limefrukt

Laxqueneller:

  • 400 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Laxqueneller: Tärna laxen. Mixa lax, ägg och grädde i matberedare. Krydda med salt och peppar. Forma till runda bullar, rulla i sesamfrö och sjud i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  2. Skala morötterna och skär i tunna skivor med en rotfruktsskalare. Skiva zucchinin på samma sätt. Skala och strimla löken. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Koka linguinen enligt anvisningen på paketet. Servera pastan med grönsaker och queneller. Skär limen i klyftor och servera till.