Laxqueneller med pasta

Laxqueneller med pasta
Foto: TV4

För att få riktigt tunna skivor av grönsakerna använde vi en rotfruktsskalare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner linguine
  • 1 st zucchini
  • 2 st morötter
  • 1 st lök,gul
  • 1 st lime

Laxqueneller:

  • 400 g laxfilé
  • 1 st ägg
  • 1 nypa vitpeppar,malen
  • 1 nypa salt
  • 1 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Laxqueneller: Tärna laxen. Mixa lax, ägg och grädde i matberedare. Krydda med salt och peppar. Forma till runda bullar, rulla i sesamfrö och sjud i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  2. Skala morötterna och skär i tunna skivor med en rotfruktsskalare. Skiva zucchinin på samma sätt. Skala och strimla löken. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Koka linguinen enligt anvisningen på paketet. Servera pastan med grönsaker och queneller. Skär limen i klyftor och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept