Laxpytt med zucchini

Laxpytt med zucchini
Foto: TV4

Det här är en snabblagad fredagsrätt. Laxpytten serveras med en läcker senapssås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g färsk lax
  • 0,5 grön zucchini
  • 0,5 gul zucchini
  • 1 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl vitt vin

Senapssås:

  • 1 dl Colmans senapspulver
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 5 dl olja

Gör så här

  1. Börja med senapssåsen. Vispa ihop senapspulver, sirap, äggula och vatten till en jämn smet. Tillsätt oljan droppvis. Vispa kraftigt hela tiden. När såsen börjar ta form kan du hälla i oljan i en fin stråle och vispa till en tjock och blank sås. Ställ kallt till servering.
  2. Tärna laxen och zucchinin. Finhacka löken. Smält 1 msk smör i en kastrull och häll i vinet. Hetta upp och lägg i zucchinin. Låt den koka några minuter under lock. Häll av i durkslag.
  3. Stek löken i 2 msk smör. Stek laxtärningarna hastigt i het olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg upp zucchini, lök och lax på varma tallrikar. Servera med dill och citron samt senapssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept