Laxpytt med äggula

Laxpytt med äggula
Foto: TV4

Servera laxpytten med en äggula var och senapsdressing i var sin skalhalva. Varje gäst kan sedan blanda med tärnade rotfrukter och lax. Öl och en liten kall nubbe passar fint till som måltidsdryck.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 2 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Pytt:

  • 4 stora potatisar
  • 3 morötter
  • 0,5 gul zucchini
  • 0,5 grön zucchini
  • 3 vårlökar
  • 2 msk olja
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • 4 ägg
  • 4 msk senap
  • 4 msk vispgrädde
  • 0,5 röd lök
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Knäck äggen snyggt, så att båda skalhalvor blir ungefär lika stora. Lägg äggulorna i den ena av skalhalvorna. Spar den andra till senapsgrädde. Vispa grädden och rör ner senapen. Lägg upp i den andra skalhalvan. Täck med plastfolie till servering.
  2. Skala och tärna potatisen och morötterna. Tärna grön och gul zucchini. Ansa och skär vårlökarna i strimlor. Skär laxfilén i kuber. Hetta upp en stekpanna och stek potatisen och morötterna mjuka i olja. Låt zucchini och vårläk fräsa med de sista minuterna. Krydda med salt och malen vitpeppar.
  3. Stek laxkuberna i smör och krydda med salt och malen vitpeppar. skär den röda löken i ringar. Lägg upp rotfruktstärningar och laxtärningar i två grupper på varmt serveringsfat. Dekorera med skalhalvorna och ringar av röd lök. Servera med svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept