Laxpudding på rökt lax

Laxpudding på rökt lax
Foto: TV4

Laxpudding lagas traditionellt av rimmad lax. Den här innehåller istället rökt lax, som omväxling. Den som vill kan servera skirat smör till.

26 januari 2009

Du behöver

  • 250 g rökt lax
  • 10 kokta, kalla potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 0,5 dl finhackad dill
  • malen vitpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3-4 ägg
  • 1 msk ströbröd
  • 20 g smör+ till formen

Till servering:

  • skirat smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär laxen i skivor eller strimlor. Skiva potatisen. Skala och skiva löken. Hacka dillen. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax, lök och dill i formen. Krydda med peppar mellan varven.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Slå blandningen över potatisen i formen. Strö över ströbröd och hyvla eller klicka på smör.
  3. Grädda laxpuddingen i ca 30-40 minuter. Skira smöret genom att hetta upp det och spara den klara vätskan som bildas överst. Servera till laxpuddingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept