Laxpudding

Laxpudding
Foto: TV4

Självklar favorit på påskbordet. Även en utmärkt resträtt om det blir kokt potatis och småbitar av gravad lax över.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 0,75 kg kokt skalpotatis
  • 300 g rimmad eller gravad lax, tunnskivad
  • 1 knippa dill, hackad
  • 1 st stor gul lök, skivad
  • 2 st ägg
  • 4 dl kaffegrädde
  • ströbröd
  • margarin
  • vitpeppar
  • 100 g smör
  • Ugn 175°

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen, salta lite extra på laxen om den är gravad.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Varva potatis, lax, dill och lök i ugnsform. Peppra lätt.
  3. Vispa ihop ägg och grädde och slå över. Strö på lite ströbröd, lägg på ett par tunna skivor margarin och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Skirat smör till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept