Laxpudding

Laxpudding
Foto: TV4

Till laxpudding ska det enligt originalreceptet vara rimmad lax. Använder du gravlax eller färsk lax måste du även salta en smula.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rimmad lax i skivor
  • 8-10 kokta kalla potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 knippa hackad dill
  • malen vitpeppar
  • 3-4 ägg
  • 3,5 dl mjölk

Till servering:

  • smält smör
  • citronklyftor
  • dill
  • kokta grönsaker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och låt den fräsa i smöret utan att få färg. Skiva potatisen. Bottna en hög form med lök och täck med ett lager skivad potatis. Lägg därefter ett lager lax och krydda en aning med vitpeppar. Packa inte puddingen för hårt.
  2. Strö över ett täcke med finhackad dill över laxen. Börja sedan om igen med att varva lök, potatis, lax och dill. Avsluta med potatis.
  3. Vispa samman äggen och mjölken väl och häll över puddingen. Grädda i 45–50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept