Laxplåt med rödbetor, broccoli och fetaostkräm

20 m
4
Laxplåt med rödbetor, broccoli och fetaostkräm
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 500 g lax (4 filéer)
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 250 g broccoli
  • 1,5 dl valnötter
  • olja
  • salt och peppar

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut laxfiléerna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Dela ner rödbetor och broccoli till mindre delar och fördela på plåten runt laxen.
  3. Grovhacka valnötterna.
  4. Toppa laxen med valnötterna och 1/3 av fetaosten. Ringa över lite olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är klar och grönsakerna fått fin färg.
  5. Blanda samman fetaost och crème fraiche i en bunke. Garnera laxplåten med några färska timjankvistar och servera tillsammans med fetaostkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept