Laxpasta med mynta och ärtor

20 m
4
Laxpasta med mynta och ärtor
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Pasta

  • 400 g linguine

Sås

  • 2 msk smör
  • 10-15 cm purjolök, den vita biten
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 400 g färsk lax, skuren i tärningar
  • 200 g gröna frysta ärtor, tinade
  • 1 dl mynta, grovhackad (ca 2-3 krukor)
  • 4 äggulor
  • ca 100 g parmesanost, riven
  • svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Smält smöret och stek/sautera löken försiktigt tills den är mjuk. Slå på vitt vin och grädde. Låt koka ihop.
  3. Lägg i lax och ärtor och låt sjuda tills laxen är klar. Smaka av med mynta och salt precis innan servering.
  4. Blanda med pastan och toppa med äggula, riven parmesan och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept