Laxpasta med mynta och ärtor

koket.se
Laxpasta med mynta och ärtor
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Laxpasta med mynta och ärtor

12 ingredienser

20 m

Gräddig laxpasta med ärtor, mynta och vitt vin. Toppas med rå äggula och nyriven parmesan.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pasta

  • 400 g linguine

Sås

  • 2 msk smör
  • 10-15 cm purjolök (det vita)
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 400 g lax, skuren i tärningar
  • 200 g frysta ärtor, tinade
  • 1 dl mynta, grovhackad [ca 2-3 krukor]
  • 4 äggulor
  • ca 100 g parmesanost, riven
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Smält smöret och stek/sautera löken försiktigt tills den är mjuk. Slå på vitt vin och grädde. Låt koka ihop.
  3. Lägg i lax och ärtor och låt sjuda tills laxen är klar. Smaka av med mynta och salt precis innan servering.
  4. Blanda med pastan och toppa med äggula, riven parmesan och nymald svartpeppar.