Laxmousse med vingelé

Laxmousse med vingelé
Foto: TV4

Små portionsmousse av lax serveras här på en bädd av hackat vingelé. Klyftor av citron eller lime samt dillkvistar är också gott till. En både god och dekorativ förrätt eller bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 160 g kokt lax
  • 100 g rökt lax
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 dl grädde*
  • 2 gelatinblad
  • 100 g Rökt lax i skivor

Vingelé:

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vitt vin
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Laxmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa den kokta laxen och 100 g rök lax. Tillsätt grädden försiktigt. Krydda med citron, salt och peppar. Smält gelatinbladen och tillsätt dem i moussen. Spritsa upp moussen som den är eller fyll små formar med en tunn skiva rökt lax och fyll med laxmoussen. Ställ i kyl i 3 timmar.
  2. Vingelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hetta upp lite vin och smält gelatinbladen i vinet. Häll upp i en form och låt det stelna. Häll upp gelét på ett vått smörpapper. Blöt en kniv och hacka gelét. Stjälp upp laxmoussen. Garnera med vingelé runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept