Laxmousse med löjromssås

Laxmousse med löjromssås
Foto: TV4

Laxmoussen görs i små portionsformar och är tacksam att förbereda i god tid, för att sedan bara stjälpas upp när den ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 225 g kokt benfri lax
  • 150 g rökt lax
  • 3 dl vispgrädde
  • salt, peppar
  • lite citronsaft
  • 3 gelatinblad

Formarna:

  • 150 g rökt lax (6 skivor)

Löjromssåsen:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 75 g löjrom
  • 2 msk hackad gräslök
  • Garnering:
  • sallat
  • citron

Gör så här

  1. Finfördela den kokta och den rökta laxen i matberedare. Rör ner den ovispade grädden. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, krama ur dem och smält dem på svag värme. Låt svalna och rör ner gelatinet i laxen.
  3. Fodra portionsformarna med laxskivorna och fyll med laxsmeten. Vik över kanterna. Täck med plastfilm och låt stå i kyl till nästa dag.
  4. Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt den stå kallt några timmar.
  5. Stjälp upp formarna på en bädd av sallatsblad och servera med sås och citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept