Laxmousse med bladspenat

Laxmousse med bladspenat
Foto: TV4

En god, len och lättsmält mousse. Vill du ha mer tillbehör är kokt ris eller pressad potatis bra val. En klick matyoghurt blandat med hackade örtkryddor ger lite fräsch syra till rätten.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 600 g skin och benfri laxfilé
  • 200 g smör, mjukt
  • 3-4 dl grädde
  • 5 st äggulor
  • 5 st hela ägg
  • 2 paket fryst bladspenat
  • muskot
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa laxen till fin färs i matberedare.
  3. Tillsätt äggulorna en i sänder, sen de hela äggen och arbeta väl mellan varje så att färsen blir mycket luftig.
  4. Arbeta sen in smöret och sist den lättvispade grädden. Krydda.
  5. Slå färsen i ugnsform. Grädda ca 25 min eller tills den känns klar. Värm spenaten och krydda med muskot och salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept