I samarbete med Abba

Laxlasagne med spenat & citronsås

30 m
4
Abba lax lasagne
Foto: Abba
30 m
4

Du behöver

  • 1 påse Abba Middagsklart, Citronsås XL (375 g)
  • 4 laxfiléer
  • 1 pkt lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 dl spenat, hackad, frusen (eller 250 g babyspenat)
  • 2 dl ost, riven'

Gör så här

  1. Hacka gul lök och vitlök fint. Stek i lite olja och låt sedan spenaten fräsa med hastigt (det går bra att steka spenaten direkt från frysen). Salta och peppra.
  2. Skiva laxfiléerna i 3-4 bitar på längden. Varva lasagnen med ett lager lasagneplattor, citronsås, lax och spenat. Återupprepa en gång till, och avsluta med lasagneplattor, citronsås, toppat med riven ost.
  3. Gratinera i ugn på 175 grader i ca 20-30 minuter, tills pastaplattorna är mjuka. Servera gärna med en grönsallad.
  4. Tips! Om du vill ha en extra krämig lasagne så kan du med fördel ta 2 påsar av Citronsås (250 g).
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba