Laxkotletter i gelé

Laxkotletter i gelé
Foto: TV4

En laxrätt som passar utmärkt på festbordet!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,2 kg laxkotletter
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 liter vatten
  • 1 msk ättika
  • 8-10 korn vitpeppar
  • 1 st morot, i bitar
  • 1 st gul lök, liten
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk salt
  • Gelé
  • 5 dl fiskbuljong, silad
  • 2,5 dl vitt vin, gärna halvtorrt
  • 8 blad gelatin
  • sparris
  • skivad apelsin
  • räkor
  • kronärtskockshjärtan
  • dill

Sås:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl kryddörter t.ex. körvel, dragon, gräslök och persilja

Gör så här

  1. Lägg laxkotletterna i ett lager på botten i en vid kastrull.
  2. Koka vatten, fiskbuljong, ättika, pepparkorn, morot, lök, lagerblad och salt 5 minuter till en lag.
  3. Häll lagen på fisken och koka i 5-10 minuter.
  4. Tag upp kotletterna och lägg dem på serveringsfat med sparris, apelsin, räkor och kronärtskockshjärtan runt om.
  5. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Sila fiskbuljongen och blanda med vinet. Värm, lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Ställ det att kallna.
  6. Skeda buljongen när den börjat stelna över fisken. Ställ i kyl och garnera med dillkvistar innan serveringen.
  7. Blanda majonnäs och crème fraîche med finhackade örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept