De här supersmarriga laxspetten älskas av både stora och små. Med hjälp av kryddan Vegeta kommer du få en rejäl smaksensation!
Ingredienser
1 kg laxfilé
1 msk Vegeta
50 ml olivolja
2 citroner (eller limefrukter)
2 msk färsk oregano, finhackad
16 grillspett
Podravkas milda Ajvar (för servering)
Gör så här
Tvätta laxfiléerna väl och torka av med pappershanddukar. Skär i cirka 3x5cm stora rektanglar och lägg dem i en bunke. Ös med Vegeta, häll olivolja över och blanda sakta. Låt sitta i cirka 30 minuter.
Skär citronen i tunna skivor.
Ta 2 träspett och spetsa dem igenom en bit lax så att distansen mellan spetten är cirka 1-1,5 cm. Sedan kommer en citronskiva vikt i mitten på spetten, sedan igen lax. Rada upp alternerande bitar av lax och citronskivor på spetten. Vart och ett av grillspetten ska börja och sluta med lax.
Grilla således förberedda grillspett i cirka 2 minuter på var och en sida, och detta i grillpanna eller på väl uppvärmd grill.
Lägg de klara grillspetten i en eldfast behållare, ös med hackad oregano, lägg locket på och låt sitta i cirka 2 minuter.