Laxfyllning till sandwiches

Laxfyllning till sandwiches
Foto: TV4

Klassiska engelska smörgåsar till eftermiddagsteet som smakar lika bra till sen frukost och tidig lunch. Glöm inte att droppa över vinägern, det är den som gör fyllningen riktigt engelsk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g laxfilé
  • 2 tsk salt
  • 8 skivor vitt bröd
  • sallatsblad
  • vinäger
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg laxen i en kastrull, häll på vatten så att det precis täcker och salt. Koka upp och låt koka i 2 minuter. Dra kastrullen från värmen, ställ på skärbräda och låt stå med locket på i 5 minuter.
  2. Ta upp laxen, ta bort eventuella ben. Mosa den med en gaffel. Fördela på 4 skivor vitt bröd. Droppa över generöst med vinäger, strö över svartpeppar och lägg på sallatsblad. Täck med ännu en brödskiva. Dela diagonalt med en vass kniv och vänd mackorna så att salladen kommer neråt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept