Laxforell Beaulieu

Laxforell Beaulieu
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxforell Beaulieu

9 ingredienser

Vill du överraska med en fin och god fiskrätt som ser svårare ut än den är så välj den här. Visst ser det festligt ut med den gröna fiskbensmönstrade färsen, som dessutom ger en härlig smak åt laxforellen.

Ingredienser

portioner
  • 4 portionsregnbågar
  • 1 liter rivet vitt bröd
  • 1 kruka färsk persilja
  • 3 schalottenlökar
  • 350 g smör, rumstempererat
  • 4 äggulor
  • salt
  • vitpeppar
  • 1-2 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Rensa fisken och skrapa bort fjällen. Skär på båda sidor om ryggraden, ta bort denna samt småfenorna och revbenen. Huvud och stjärt ska vara kvar. Lägg laxen uppfläkt på ett stort smörat ugnssäkert fat. Krydda med salt och peppar.
  2. Hacka persiljan. Smula brödet. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör. Blanda lök, bröd och persilja. Hyvla ner smöret med hjälp av en osthyvel. Blanda. Tillsätt äggulorna och rör ner dem. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg färsen i en sträng mitt på fisken och bred ut den med en kniv. Häll vinet på fatet. Stek i ugnen i 200° 12–15 minuter.