Laxfjäril med gurksås

Laxfjäril med gurksås
Foto: TV4

Det här är en bra bjudrätt, eftersom den är både snabblagad och god. Gör gurksåsen i förväg och sätt på potatisen i god tid. Då behöver du inte tillbringa många minuter i köket när gästerna kommer.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 laxfjärilar
  • 1 msk matolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar

Gurksås:

  • 50 g majonnäs
  • 0,5 dl lättfil
  • 200 g Inlagd gurka
  • 50 g hackad gul lök

Till servering:

  • 4 portioner kokt potatis
  • hackad persilja
  • strimlad paprika

Gör så här

  1. Gurksås: Hacka gurkan i fina tärningar. Blanda majonnäs, lättfil, lök och gurka.
  2. Krydda laxfjärilarna lätt med salt och peppar. Stek dem hastigt i olja på båda sidor i varm panna. Lägg upp på 4 varma tallrikar och garnera med dillkvistar och citronklyftor.
  3. Pressa potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja. Servera gurksåsen till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept