Laxfjäril med gurksås

Laxfjäril med gurksås
Foto: TV4

Det här är en bra bjudrätt, eftersom den är både snabblagad och god. Gör gurksåsen i förväg och sätt på potatisen i god tid. Då behöver du inte tillbringa många minuter i köket när gästerna kommer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 laxfjärilar
  • 1 msk matolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 citronklyftor
  • 4 dillkvistar

Gurksås:

  • 50 g majonnäs
  • 0,5 dl lättfil
  • 200 g Inlagd gurka
  • 50 g hackad gul lök

Till servering:

  • 4 portioner kokt potatis
  • hackad persilja
  • strimlad paprika

Gör så här

  1. Gurksås: Hacka gurkan i fina tärningar. Blanda majonnäs, lättfil, lök och gurka.
  2. Krydda laxfjärilarna lätt med salt och peppar. Stek dem hastigt i olja på båda sidor i varm panna. Lägg upp på 4 varma tallrikar och garnera med dillkvistar och citronklyftor.
  3. Pressa potatisen direkt på tallrikarna, garnera med paprikastrimlor och hackad persilja. Servera gurksåsen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept