Laxfilé i rödvinssås

Laxfilé i rödvinssås
Foto: TV4

Till lax, som har kraftig smak, passar det utmärkt att servera rödvinssås. Drick gärna samma sorts vin till måltiden.

13 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • Rödvinssås:
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl kalvbuljong

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Lägg laxen i en smord ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek fisken i ugnen i ca 20 min eller tills innertemperaturen är 60°.
  2. Rödvinssås: Skala och hacka löken. Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken gyllengul. Ta av från ärmen och rör ner mjölet. Tillsätt rödvin och buljong under omrörning. Sätt tillbaka på plattan, koka upp och sänk värmen. Låt sjuda 3 min och sila sedan genom en finmaskig sil.
  3. Servera rödvinssåsen till laxen. Kokt potatis är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept