Laxceviche med gulbeta

Laxceviche med gulbeta
Foto: TV4

Laxceviche med gulbeta

Av: David och Olivia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Ceviche på lax och finhackade grönsaker. Serveras med skivad gulbeta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 560 g lax
  • 3 msk stjälkselleri
  • 3 msk gurka
  • 3 msk fänkål
  • 3 msk morot
  • 4-4,5 tsk salt
  • 4-4,5 tsk strösocker
  • 8 msk citronsaft blandat med citronskal
  • 12 tsk färsk dill
  • 3 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 gulbeta (till dekoration)

Gör så här

  1. Börja med att finhacka alla grönsaker i små tärningar.
  2. Riv citronskalet och pressa ut citronsaften, blanda ihop.
  3. Skär upp laxen i tärningar.
  4. Blanda ihop alla grönsaker med laxen samt citronen. I med salt, socker, svartpeppar och finhackad dill.
  5. Rör om, låt stå i 30 minuter i rumstemperatur.
  6. Servera i mindre glas med fot. Dekorera med skivad gulbeta och dill.