Laxburgare

Laxburgare
Foto: TV4

Laxens fasta kött gör den till en utmärkt råvara till fiskfärs. Be om hjälp med att mala pinfärsk lax i fiskdisken, mixa köttet i matberedare eller mal i köttkvarn. Gott till är aioli, tzatziki eller rhode island-sås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g laxfilé
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk grovmalen vitpeppar
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Till servering:

  • 0,5 isbergsallatshuvud
  • 0,5 rödlök
  • 1 tomat
  • 3 ättiksgurkor
  • 1 stor baguette

Gör så här

  1. Mal eller mixa laxfilén till färs. Knäck äggen i en kopp och vispa dem lätt. Blanda samman laxfärs, ägg, salt och peppar. Forma 4 burgare med vattensköljda händer och doppa dem lätt i ströbröd. Låt burgarna vila på skärbräda.
  2. Värm ugnen till 175°. Strimla sallaten, skär rödlöken i ringar, skiva tomaten och skär ättiksgurkorna snett i mindre bitar. Fördela sallat, tomat, gurka och lök på 4 tallrikar.
  3. Stek laxburgarna i smör på låg värme eller grilla över träkolsglöd en bit ifrån glöden. Det tar 3-4 minuter per sida. Skär baguetten snett i 8 bitar och förvärm dem i ugnen i 2 minuter. Placera en bit baguette på var tallrik, lägg på laxburgarna och toppa med resterande baguetteskivor. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept