Laxbagel som förrätt

Laxbagel som förrätt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laxbagel som förrätt

6 ingredienser

Det klassiska pålägget på bagels är just lax i sällskap med krämig färskost. Servera som förrätt eller lunch.

Ingredienser

portioner
  • 4 bagels
  • 150 g färskost, krämig
  • 1 rödlök
  • 4 skivor rökt lax
  • kryddgrönt
  • 0,5 limefrukt

Gör så här

  1. Skala den röda löken och skär ut några vackra lökringar. Ta undan dem till dekoration. Hacka resten av av löken fint. Blanda hacket med färskosten. Skär bagelbrödet i två halvor. Bre osten på underdelarna av bröden.
  2. Skär limefrukten i klyftor. Fördela laxen på underdelarna, dekorera med lökringarna, limeklyftorna och kryddgrönt.
  3. Lägg på locken och tyck till lätt. Eventuellt kan baglarna delas tvärs över till två halvor, så är de lätta att äta.