Laxaladåber

Laxaladåber
Foto: TV4

Aladåberna kan göras dagen innan de ska serveras. Den spenatgröna såsen är vacker och passar bra därtill.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 700 g laxfilé
  • 0,75 msk salt
  • 8 st vitpepparkorn
  • 1 st litet lagerblad
  • 2-3 msk ättikssprit
  • vatten

Aladåb:

  • 250 g grön sparris
  • 2-3 st morötter i bitar
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 1 st slanggurka, skivad
  • 5 dl fiskbuljong från tärning
  • silat kokspad
  • 8 blad gelatin

Sås:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g spenat, fryst och tinad
  • salt och peppar
  • dragon
  • gräslök

Gör så här

  1. Lägg fisken i kastrull med kryddor och ättika. Slå på vatten så det precis täcker. Sjud fisken klar.
  2. Dela laxen i bitar när den kallnat, sila kokspadet och blanda med buljongen.
  3. Lägg gelatinbladen i lite vatten i 5 min. Fiska upp dem och låt dem smälta i den varma buljongen.
  4. Fördela fisk och grönsaker i vattensköljda portionsformar. Slå på buljong så det täcker och ställ dem kallt att stelna. Vänd upp på fat.
  5. Blanda majonäs och crème fraiche. Vänd ned fryst hackad spenat, krydda med salt, peppar, dragon och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept