En aladåb kan garneras vackert och allt håller sig saftigt i geléet. Är fiskbuljongen väldigt grumlig, vispa upp en äggvita och slå ned den i den kokheta lagen. Sila genom duk. Buljongen brukar bli helt klar.
Lägg fisken i en kastrull, slå på så mycket vatten att det knappt täcker och tillsätt ingredienserna till koket.
Sjud fisken klar 10-15 min. Låt den svalna, dela i bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Hetta upp fiskbuljongen, fiska upp gelatinet och låt det smälta i buljongen.
Skölj en kransform med kallt vatten. Slå i ca 1 cm buljong och låt det halvstelna i kylen.
Fyll halva formen med fisk, grönsaker och dill, slå på buljong och ställ i kylen en stund. Fyll sedan hela formen, slå på resten av buljongen och låt aladåben stå över natten.
Vänd upp den på fat, blanda såsen och servera till.