Kycklingsallad med halloumi i pitabröd

Picknickmat
Foto: Anna Clarén
4

Du behöver

  • 4 st pitabröd, gärna hemgjorda
  • 200 g halloumiost
  • 300 g kycklingfilé
  • Margarin eller smör att steka i
  • Italiensk salladskrydda
  • Salt
  • 1 st stor tomat
  • 1 st avokado
  • 50 g salladsblad
  • 25 g valnötter

Honungs- och persiljesås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda yoghurt, honung, persilja, salt och peppar.
  2. Skär halloumiost och kycklingfilé i tärningar.
  3. Stek osten och kycklingen var för sig i margarin eller smör. Smaksätt kycklingen med italiensk salladskrydda och salt.
  4. Skär tomat och avokado i tärningar.
  5. Fördela halloumi, kycklingfilé, tomat, avokado, salladsblad och valnötter i 4 varma pitabröd. Servera med honungs- och persiljesåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept