Lax- och gösfläta med paprikasås

Lax- och gösfläta med paprikasås
Foto: TV4

Det ser väldigt trevligt ut att fläta två fisksorter. Den här fiskflätan serveras med nudlar och en sås med smak av paprika.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 400 g laxfilé
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 dl fiskfond
  • salt och malen vitpeppar

Paprikasås:

  • 2 röda paprikor
  • 50 g smör
  • 5 dl fiskfond
  • 3 dl grädde*
  • salt och malen vitpeppar

Grönsaksnudlar:

  • 1 morot
  • 0,5 palsternacka
  • 0,5 kålrot
  • 1 purjolök
  • riven muskotnöt
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Fiskfläta: Skär fiskfiléerna i avlånga bitar och krydda dem med salt och peppar. Fräs löken i en kastrull. Tillsätt fiskfond och vitt vin och låt det koka upp. Låt fisken sjuda i blandningen tills den är genomkokt, ta upp den med hålslev. Vira laxstrimlorna och gösstrimlorna om varandra, som en fläta.
  2. Paprikasås: Dela paprikan, ta bort kärnor och ribbor. Sjud paprikan i smör och fiskfond under lock tills den är helt mjuk, mixa sedan till en riktigt fin sås. Sila och häll i en kastrull, tillsätt grädde, koka upp och krydda med salt och peppar.
  3. Grönsaksnudlar: Skala och ansa rotfrukterna och skär dem i långa skivor. Ansa och skölj purjolöken och strimla det vita. Koka alltsammans och spola sedan i kallt vatten. Fräs grönsakerna i smör och krydda med salt, peppar och lite muskot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept