Lax med philadelphiaost och avokadosallad

Lax med philadelphiaost och avokadosallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lax med philadelphiaost och avokadosallad

7 ingredienser

Rökt lax med en klick färskost och en läcker sallad med avokado är en perfekt rätt för helgens brunch. Servera med amerikanska bagels eller rostad bröd.

Ingredienser

portioner
  • 400 g rökt lax, i tunna skivor
  • 100 g philadelphiaost (gärna den med pepparrotssmak)
  • 2 avokador
  • ruccolasallad, minitomater, knipplök, sockerärtor
  • salt
  • peppar
  • olivolja, vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och tärna avokadon. Dela tomaterna i mindre bitar. Strimla löken. Blanda ihop och smaka av med olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Fördela salladen över 4 tallrikar eller fat. Bred ut laxen över salladen och lägg en klick färskost över varje skiva.
  3. Dekorera med avokadosallad och strimla sockerärtor och strö över lax och ost. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar.