Lax med philadelphiaost och avokadosallad

Lax med philadelphiaost och avokadosallad
Foto: TV4

Rökt lax med en klick färskost och en läcker sallad med avokado är en perfekt rätt för helgens brunch. Servera med amerikanska bagels eller rostad bröd.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rökt lax i tunna skivor
  • 100 g philadelphiaost (gärna den med pepparrotssmak)
  • 2 mogna avokador
  • ruccola, minitomater, knipplök, sockerärtor
  • salt, peppar
  • olivolja, vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skala och tärna avokadon. Dela tomaterna i mindre bitar. Strimla löken. Blanda ihop och smaka av med olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Fördela salladen över 4 tallrikar eller fat. Bred ut laxen över salladen och lägg en klick färskost över varje skiva.
  3. Dekorera med avokadosallad och strimla sockerärtor och strö över lax och ost. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept