Lax med lime och kokosris

Lax med lime och kokosris
Foto: TV4

Lax med lime och kokosris

Av: Sofia Lindström

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

30 m

Fräsch middag med ugnsbakad lax och kokosdoftande ris. Passar utmärkt i matlådan. 402 kcal per port

Ingredienser

portioner
  • 125 g lax
  • 30 g ris
  • 50 g paprika
  • 1 dl kokosmjölk lätt
  • limefrukt
  • kryddor

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnsfast form, krydda och tillaga på 175 grader i ca 15 min.
  2. Koka under tiden upp ris enl. anvisning men halvera tillagningstiden. Häll av överblivet vatten, tillsätt kokosmjölken och kryddor. Koka upp och låt sjuda. Hacka paprika och tillsätt i riset när det är nästintill klart. Servera med en limeklyfta.