Lax med dillsås

Lax med dillsås
Foto: TV4

Gravad lax passar utmärkt att halstra, det vill säga grilla lätt. Du kan använda färdiggravad lax och då hoppar du bara över den första delen av tillagningsanvisningar.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g laxfilé
  • dl salt
  • dl socker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 10 krossade rosépepparkorn

Dillsås:

  • 3 dl gradfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk kapris
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Gnid in laxen med en blandning av salt och socker. Strö på rikligt med peppar. Lägg laxen i en form och täck med folie. Låt fisken stå kallt och mörkt i 2 dygn innan den serveras. Vänd den några gånger under tiden.
  2. Dillsås: Blanda samman gräddfil och majonnäs. Hacka dillen och rör ner. Krydda med kapris, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Halstra laxen 1-2 minuter per sida över grå kolbädd eller i grillpanna. Servera med såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept