Lättrimmad laxpudding

Lättrimmad laxpudding
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lättrimmad laxpudding

9 ingredienser

Egentligen borde vi utfärda en varning: laxpudding är vanebildande! Variera gärna genom att även använda rökt lax, då kan du dra ner en aning på saltet i äggstanningen.

Ingredienser

portioner
  • ca 400 g lättrimmad lax (eller gravad lax)
  • 8-10 potatisar, skivade
  • 1 gul lök, skivad
  • ca 1 dl dill, hackad
  • ströbröd

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Strimla laxen eller skiva den tunt. Varva potatis, lök och lax i formen, strö lite dill mellan varven.
  2. Vispa ihop äggstanningen och slå den över. Sikta lite ströbröd på ytan.
  3. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter, tills potatisen är mjuk. Servera med skirat smör och citron i klyftor.