Lättlagat med fisk- och skaldjurssoppa

Lättlagat med fisk- och skaldjurssoppa

En god gryta med lax, musslor och nyskalade räkor är enkel men ändå lyxig bjudmat. Till efterrätt blir det gott med en riktigt maffig chokladkaka!


Förbered så här:

- Dagen innan middagen kan du baka chokladkakan - den blir bara godare om den får stå i kylen ett tag!

- Samma dag som gästerna kommer kan du börja med brödet som ska jäsa först en timme och sedan ytterligare en.

- Medan brödet jäser kan du förbereda soppan genom att skala räkor, koka fond på räkskalen, fräsa rotfrukterna och sedan låta soppan puttra ihop.

- Skär upp fisken och förbered alla skaldjur i skålar så att det bara är att lägga ner dem i soppan en stund innan ni ska äta.

- Servera nygräddat bröd tillsammans med soppan och gärna med aioli till - hemmagjord eller färdigköpt. Lycka till!

Lättlagat med fisk- och skaldjurssoppa