Lättlagat med fisk- och skaldjurssoppa

Lättlagat med fisk- och skaldjurssoppa

En god gryta med lax, musslor och nyskalade räkor är enkel men ändå lyxig bjudmat. Till efterrätt blir det gott med en riktigt maffig chokladkaka!

Förbered så här:

  • Dagen innan middagen kan du baka chokladkakan - den blir bara godare om den får stå i kylen ett tag!
  • Samma dag som gästerna kommer kan du börja med brödet som ska jäsa först en timme och sedan ytterligare en.
  • Medan brödet jäser kan du förbereda soppan genom att skala räkor, koka fond på räkskalen, fräsa rotfrukterna och sedan låta soppan puttra ihop.
  • Skär upp fisken och förbered alla skaldjur i skålar så att det bara är att lägga ner dem i soppan en stund innan ni ska äta.
  • Servera nygräddat bröd tillsammans med soppan och gärna med aioli till - hemmagjord eller färdigköpt. Lycka till!

Lättlagat med fisk- och skaldjurssoppa