Tacokryddad köttfärspaj

50 min
6
Tacopaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Lättlagat

Vanlig köttfärspaj blir extra festlig med mexikanska kryddor och fräscha tillbehör.

11 oktober 2011
Visa mer
50 min
6

Du behöver

Pajdeg:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 0,75 dl flytande margarin
  • 1 dl kesella gourmet

Fyllning:

  • 400 g köttfärs
  • 0,5 paket tacokrydda
  • 0,5 st lök
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt

Tillbehör:

  • salsa
  • riven ost
  • gräddfil
  • gurka
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen i olja eller smör i en stekpanna och tillsätt hälften av tacokrydda med en skvätt vatten. Hacka löken och låt den steka med. Ta bort från värmen när det är klart.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke till en smidig deg och tryck ut den i en pajform.
  3. Lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Strö över lite salt.
  4. Grädda en stor paj cirka 40 minuter och en liten cirka 20-25 minuter. Det går utmärkt att grädda pajerna i portionsformar och frysa in dem.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept