Lammburgare

20 min
4
Lammburgare
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Lättlagat

Grilla lammburgarna med en skiva ananas och låt en skiva ost smälta in. Servera mellan bröd med goda tillbehör!

15 april 2010
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl rågflingor
  • 1 st ananasskiva
  • 4 st ostskivor
  • smör till stekning
  • salt
  • vitpeppar
  • franska örtkryddor

Gör så här

  1. Låt rågflingorna svälla i mjölken fem minuter. Tillsätt sedan lammfärsen, ägget, salt och peppar och örtkrydda. Blanda väl.
  2. Forma färsen till burgare och stek dem i en panna med smör. När de är genomstekta, stäng av värmen på plattan.
  3. Lägg ananasskivorna på burgarna och därefter osten. Sätt på ett lock och låt osten smälta.
  4. Servera burgarna i bröd med goda tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept