Kalvjärpar med potatispuré och rårörda lingon

40 min
4
Kalvjärpar med potatispuré och rårörda lingon
Foto: Fredrik Sandin Carlson
40 min
4

Du behöver

  • 400 g kalvfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk lökpulver
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 400 g potatis
  • smör (går att utesluta)
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 pkt frysta haricot verts
  • 2 dl lingon
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk épice riche (fyra kryddor), ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blötlägg ströbrödet i grädden och mjölken och låt svälla.
  2. Blanda ägget i färsen och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom potatis, 1 dl mjölk, smör och ½ dl grädde. Salta och peppra efter smak.
  3. Forma färsen med matsked och lägg på en plåt. Sätt in i ugn på 175 grader i 15 minuter.
  4. Potatspuré: Koka potatisen och pressa den med en purépress.
  5. Värm mjölken och vispa ner den tillsammans med potatisen. Tillsätt eventuellt grädde och smör. Salta och peppra.
  6. Koka bönorna mjuka i lättsaltat vatten.
  7. Rårörda lingon: Rensa och skölj bären. Låt dem rinna av ordentligt. Lägg bären i en bunke med sockret och krossa dem med en kraftig ballongvisp. Rör tills sockret har smält och tillsätt eventuellt krydda.
  8. Servera kalvjärparna tillsammans med potatispuré, rårörda lingon och bönor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept