Chokladbars

Chokladbars
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Chokladbars

7 ingredienser

50 min

De här smaskiga chokladbaren är fulla med nötter och andra godsaker. Gör många när du ändå är i farten, de går åt!

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 4 msk strösocker
  • 200 g kaksmulor (digestive, havrekakor etc.)
  • 0,5 dl jordnötter
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 msk kokos
  • 150 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Smält smör och choklad i en kastrull på spisen eller i micron.
  2. Rosta sesamfrön och kokos i en torr teflonpanna. Grovhacka jordnötterna.
  3. Blanda alla ingredienser utom lite av chokladen, sesamfröna och kokosen.
  4. Plasta en form som är cirka 20x20 centimeter. Häll i smeten och platta till. Låt stå i kylen ett tag, cirka 10 minuter.
  5. Ta ut formen och pensla med lite choklad ovanpå smeten. Strö över sesamfrön och kokos. Ställ in i kylen igen och låt stå tills chokladen stelnat.
  6. Ta ut kakan och skär den i bitar i önskad storlek med en varm kniv.