Kladdkaka med mintkross

Kladdkaka med mintkross
Foto: Ulrika Pousette

Du behöver

Kladdkaka med mintkross

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg, stora
  • 100 g mint- och chokladkarameller
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Kladdkaka med mintkross
    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör i en kastrull. Låt svalna något.
  3. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl och blanda samman.
  4. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
  5. Fördela smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen 10 minuter eller grädda portionsformar i 5 minuter.
  7. Krossa karamellerna och strö över dem.
  8. Fortsätt grädda ytterligare 5 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept