Kladdkaka med mintkross

Kladdkaka med mintkross
Foto: Ulrika Pousette

Kladdkaka med mintkross. En krämig kladdkaka fylld med krispiga minkarameller. Recept från boken Lättlagade desserter.

Mint och choklad är en fin kombination. Den segmjuka kladdkakan har fått ett knapertäcke av krossade mintkarameller. Du kan också grädda i mazarinformar av aluminiumfolie.

5 tips för bästa kladdkakan >>


31 augusti 2011

Du behöver

Kladdkaka med mintkross

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg, stora
  • 100 g mint- och chokladkarameller
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Kladdkaka med mintkross
    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör i en kastrull. Låt svalna något.
  3. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl och blanda samman.
  4. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
  5. Fördela smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen 10 minuter eller grädda portionsformar i 5 minuter.
  7. Krossa karamellerna och strö över dem.
  8. Fortsätt grädda ytterligare 5 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept