Lättlagad Risotto

Lättlagad Risotto
Foto: TV4

I Italien finns det speciella risottoskolor, där man får lära sig det ena mer invecklade sättet efter det andra att laga risotto. Den här varianten är betydligt mer lättlagad - och minst lika god.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 msk curry
  • 4 dl ris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 3 msk tomatpuré

Fräs:

  • 2 paprikor, strimlade
  • 1 dl buljong
  • 2 grillade kycklingar
  • 20 gröna oliver med pimento, skivade
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Fräs lök, äpple och curry med lite olja i en gryta.
  2. Rör ner riset och fräs tills det är genomskinligt. Späd med buljongen lite i sänder. Låt den koka in mellan varven. Rör ner tomatpurén. Sjud under lock tills riset är klart, totalt 15-18 minuter.
  3. Fräs paprikan mjuk, slå på buljongen och lägg i kycklingköttet skuret i småbitar. Hetta upp. Blanda med riset och strö på skivade oliver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept