Fudge, mjuk chokladkola

1 h
30 kolor
Fudge, mjuk chokladkola
Foto: Ulrika Pousette
1 h
30 kolor

Du behöver

Fudge (mjuk chokladkola)

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 tsk Ättiksprit
  • 0,5 dl honung
  • 50 g smör
  • 100 g ljus eller mörk choklad

Gör så här

  1. Fudge(mjuk chokladkola)
    Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka tills kolamassan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
  3. Rör i honung och smör och koka chokladkolan ytterligare 3–5 minuter.
  4. Ta kastrullen från värmen.
  5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
  6. Rör tills den smält.
  7. Häll upp kolasmeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
  8. Låt stelna och skär fudgen i bitar.
  9. Vill du göra tvåfärgad fudge eller chokladkola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept