Lätthalstrad råbiff med rotfruktskaka

Lätthalstrad råbiff med rotfruktskaka
Foto: TV4

Välj riktigt fint nötkött när du ska göra din egen råbiff. Lättast går det i en matberedare. Servera med rotfruktskaka och timjansky.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g fint nötkött
  • 1 stor gul lök
  • salt och vitpeppar

Rotfruktskaka:

  • 3 morötter
  • 150 g rotselleri
  • 4 stora potatisar
  • lite purjolök
  • 2 msk smör

Timjansky:

  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 kruka färsk timjan
  • några stjälkar bladpersilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk smör

Gör så här

  1. Rotfruktskaka: Skala och strimla morötter, selleri och potatis och 1 dm av det gröna på en purjolök. Lägg allt i en sil och pressa ut vätskan. Pressa strimlorna till en kaka i en teflonpanna med lite smör och stek den knaprig 3-4 minuter på varje sida.
  2. Timjansky: Koka upp buljongen. Grovklipp persilja och timjan, lägg örthacket, smöret i bitar och vitlöksklyftorna i en matberedare eller mixer. Kör till en grön massa, spä med lite av buljongen. Vispa ner timjansmöret i resten av buljongen precis före serveringen och smaka av med lite salt och nymalen peppar.
  3. Råbiff: Skär köttet och löken i bitar och kör det i matberedare till färs med korta tag på momentläget. Smaka av med salt och nymalen peppar och forma 4 biffar. Låt lite smör bli brunt i en het stekpanna. Halstra biffarna snabbt, en halv minut på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept