Lättgravade laxmedaljonger

Lättgravade laxmedaljonger
Foto: TV4

En laxfilé är nästan som två olika bitar, en smalare och en tjockare. Om du skär ut dem kan du få små, fina medaljonger som passar fint till en förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g laxfilé, mittbit
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm vitpeppar, grovmalen
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk smör

Senapssås:

  • 1 dl olivolja
  • 1 dl pickles
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och vitpeppar, malen

Till dekoration:

  • Grönsaker

Gör så här

  1. Skär laxfilébiten i två delar på längden. Strö salt, socker och vitpeppar på. Lägg i en plastpåse i kylen över natten.
  2. Senapssås: Vispa ner senapen i olivoljan. Finhacka picklesen eller kör den i mixer. Rör ner i oljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Pensla laxen med soja runt om. Stek den i smör på medlevärme. Den tunnare delen 1-2 minuter per sida och den tjockare delen 3-4 minuter per sida. Låt laxen svalan och skär den i sneda skivor. Lägg upp på assietter, dekorera med grönsaker och skeda såsen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept