Lätta chokladkakan

Lätta chokladkakan
Foto: TV4

Den är inte bara lättbakad, den är en härligt kladdig chokladkaka helt utan smör!

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 dl kakao
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g kesella gourmet
  • eventuellt 1 msk konjak

Till dekoration:

  • florsocker
  • citronmeliss
  • rött bär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, kaffepulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör ner kesella och eventuellt konjak.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och dekorera med citronmeliss och ett rött bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept