Låt ugnen göra jobbet!

Låt ugnen göra jobbet!

Att laga mat i ugnen är enkelt och smidigt. Maten sköter sig själv så att du får tid över till annat.

På restauranger används ugnen betydligt oftare än i hemmen och det är ett enkelt och bekvämt sätt att laga mat på.

En av många fördelar med att laga mat i ugnen är att temperaturen är jämn och att man kan laga stora satser åt gången. Ugnsstekning är dessutom fettsnålt eftersom man inte behöver tillsätta något extra matfett. Att baka och steka i ugn ger ofta ett saftigare resultat än om man steker på spisen. I ugnen kan man både koka och steka fisk, kött eller grönsaker.

En egen fiskgratäng kan du ha på bordet inom 30 minuter! Jämför det med de frysta köpegratängerna som tar minst lika lång tid. Dessutom blir din egen så oändligt mycket godare. Eller varför inte prova att låta en Korv Stroganoff laga till sig själv i ugnen?

Några fördelar med att laga mat i ugnen

Maten sköter sig själv så att man får tid över till andra sysslor.

Det går att hålla en jämn temperatur, så att man slipper oroa sig för att maten blir bränd.

Man kan laga mycket mat på en gång.

Genom att koka och steka i ugnen på låga temperaturer behåller man saftigheten.

Ugnsstekning är fettsnålt jämfört med stekning på spisen. Framför allt när det gäller panerade rätter.

Låt ugnen göra jobbet