Lasses gubbröra på rågbröd

1,5 h
4
Lasses gubbröra på rågbröd
Foto: TV4
1,5 h
4

Du behöver

  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 rödlökar
  • 1 kokt potatis
  • 1 msk dill, finhackad
  • 60 g ansjovis
  • 1 msk ejderns kaviar
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 tsk sötstark senap
  • salt och peppar

Råg-/hälsobröd

  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 5 dl rågmjöl
  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 2,5 dl rågkross, chiafrö, solrosfrö, pumpakärnor, krossat linfrö och svart quinoa. Lika delar.
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk nyponskalsmjöl
  • 1 msk gurkmeja
  • 7 dl filmjölk
  • 0,5 dl sirap

Gör så här

  1. Gubbröra
    Hacka äggen, gula och vita var för sig. Hacka ansjovisen, dillen och en rödlök. Blanda allt i en skål.
  2. Rör försiktigt ner kaviar, senap och crème fraiche i blandningen. Smaka av med salt, peppar och ev lite ansjovisspad.
  3. Lägg upp på tallrik med en skiva rågbröd och några tunna rödlöksskivor.
  4. Bröd
    Blanda alla torrvaror i en skål. Rör sedan ner filmjölk och sirap. Rör om och häll i 2 smorda avlånga formar. Grädda i ugn 175 grader ca 75 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept