Strauss von Kullahof

Strauss von Kullahof
Foto: TV4

Strauss von Kullahof är annorlunda kött med traditionella tillbehör.

Chutneyn kan med fördel göras långt i förväg.

Dryck till maten

Cavalliere 2000, Toscana Italien. Artnr 98937.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 oktober 2010
Visa mer
2h
4

Du behöver

Potatis- och västerbottenterrin

  • 800 g potatis av smakrik sort
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • 2 msk gräslök, finskuren

Rödlökschutney

  • 1 st rödlök, medlestor
  • 1 st äpple, smakrikt, medelstort
  • 0,5 dl russin
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl äppelvinäger
  • 1 krm salt

Rödvinssky

  • 3 dl kalvfond
  • 1,5 dl rödvin, mjukt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • Salt, efter smak
  • sockerärtor
  • 700-800 g strutsfilé

Gör så här

  1. Potatis- och västerbottensterrin
    Skär potatisen mycket tunt.
  2. Blanda potatis, vispgrädde, den rivna osten, kryddorna och gräslöken i en skål.
  3. Fyll ugnsfasta serveringsskålar, packa väl.
  4. Ställ in i ugnen, 125 grader, ca 1.5 timme.
  5. Rödlökschutney
    Chutneyn kan med fördel göras långt i förväg.
  6. Skala och finhacka rödlöken och äpplet.
  7. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt så att löken och äpplet börjar smälta ner.
  8. Rödvinssky
    Blanda kalvfond, rödvin och socker i en kastrull.
  9. Värm sakta.
  10. Smaka av med salt.
  11. Tillsätt potatismjölet under kraftig vispning och låt skyn få ett kort uppkok.
  12. Håll varm till serveringen.
  13. Strutsfilé
    Putsa köttet och skär det i fyra lika stora skivor.
  14. Krydda köttet med salt och svartpeppar.
  15. Stek köttet ca 3 minuter på varje sida.
  16. Sockerärtor
    Koka sockerärtorna till de är knappt klara 2-3 minuter.
  17. Slå av vattnet och lägg sockerärtorna i kallt vatten i 1 minut.
  18. Ta upp och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept