Läskande morots- och apelsinglassar

15 m + tid i frys
10
Läskande morots- och apelsinglassar
Foto: Lena Evertsson

Isglass är lätt att göra och dessutom går de enkelt att variera precis som du vill. Med den naturliga sötman som finns i frukt och grönsaker behövs inte heller mycket socker tillsättas för att få goda läskande isglassar. /My

25 juni 2016
15 m + tid i frys
10

Du behöver

  • 1 dl vatten (100 g)
  • 1,25 dl strösocker (100 g)
  • 2,75 msk glykos (50 g)
  • 3,5 dl morotsjuice (330 g)
  • 3,5 dl apelsinjuice (330 g)
  • 1 pressad citron (35 g)

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten och glykos i en kastrull.
  2. Blanda morots- och apelsinjuice med citron och häll i sockerlagen.
  3. Häll upp i en glasspinneform (eller portionsyoghurtformar om du inte har en form).
  4. Låt frysa 30 min och sätt sedan i pinnar (eller hårda sugrör), så står de rakt i formen.
  5. Frys ytterligare minst 3 timmar innan du försöker ta ut isglassarna. Det kan underlätta att skölja formen kort med varmt vatten för att få ut isglassarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept