Läskande morots- och apelsinglassar

15 m + tid i frys
10
Från Nyhetsmorgon

Isglass är lätt att göra och dessutom går de enkelt att variera precis som du vill. Med den naturliga sötman som finns i frukt och grönsaker behövs inte heller mycket socker tillsättas för att få goda läskande isglassar. /My

25 juni 2016
Visa mer
15 m + tid i frys
10

Du behöver

  • 1 dl vatten (100 g)
  • 1,25 dl strösocker (100 g)
  • 2,75 msk glykos (50 g)
  • 3,5 dl morotsjuice (330 g)
  • 3,5 dl apelsinjuice (330 g)
  • 1 pressad citron (35 g)

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten och glykos i en kastrull.
  2. Blanda morots- och apelsinjuice med citron och häll i sockerlagen.
  3. Häll upp i en glasspinneform (eller portionsyoghurtformar om du inte har en form).
  4. Låt frysa 30 min och sätt sedan i pinnar (eller hårda sugrör), så står de rakt i formen.
  5. Frys ytterligare minst 3 timmar innan du försöker ta ut isglassarna. Det kan underlätta att skölja formen kort med varmt vatten för att få ut isglassarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept